wegla tyle ile wyjdzie ryz paraboliczny to parboiled ok.6zl za kg a bialy to zwykly ok.3zl za kg.Jezeli szkoda ci kasy na paraboliczny to jedz kasze jeczmienna ok.2zl za kg lub gryczana ok.4zl za kg chodzi tutaj o IG.
Czy ktoś stosuje węgle o niskim IG na noc? Mam kilka pytań odnośnie tego sposobu odżywiania. 1. Co w takim posiłku przed snem powinno się znajdować oprócz ww i na ile go zjeść przed snem? 2. Z rana przyjmuję podwójną porcję białka, czy rozprowadzam białko z ostatniego posiłku na cały dzień? 3. Które ww mają tak na prawdę niski IG? Wiele stron na [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
e tam. ja odkąd jestem na diecie to wszystko wcinam jak idzie. Ryż non stop jadłem parboiled i teraz wolę jaśminowy. Brązowy się za długo gotuje, a jest mega. Kasze też lubię , jaglana w każdej ilości znika z talerza. Kuskus tak średnio. Muszę dorwać jeszcze pęczaka, bo ma fajną konsystencję - taki sprężysty jest :)
jeśli obiad II jest przed to daj ryż brązowy lub parboiled mięso chude lub rybke jakąś po treningu podobna zasada ryż może być biały możesz dać tej ostrowi jak masz na zbyciu zamiast mięsa do reszty posiłków w każdym mają być warzywa i zdrowe tłuszcze
Panowie, podpowiecie jaki jest lepszy ryż jeżeli chodzi o wartość IG? Parboiled czy basmati? Zależy mi na produktach o jak najniższym IG ze względu na trądzik i zauważyłem poprawę gdy spożywam te z niskim IG.
Skonczyly mi sie platki, nie zdarze rano wyskoczyc do sklepu. Co z zestawu durum/gryka/jeczmienna/ryz brazowyryz parboiled najlepiej nadaje sie do zastapienia w takich przypadkach osianych? I jeszcze jedno: czy zielone lodyzki (1-3cm) zaraz przy kwiacie brokula sa trawione i pelnowartosciowe? nalezy je jesc czy nie ma w nich wartosciowych [...]
Siema 1 Kupiłem dzisiaj teflon z czerwonym kółeczkiem gdy się smaży na teflonie nie trzeba dodawać tłuszczu ? np. po treningu wystarczy tylko przyprawić rybkę lub pierś i na teflon bez niczego (bez panierki) ? 2 Ryć parboiled może zastępować ryż brązowy ?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Za dużo masz białka. Przyjmij proporcję 2g-2.2g/kg masy ciała. Co do wegli to coś koło 5,5g/kg masy ciała. Tłuszcze będą ok. Teraz co do składu posiłków: Śniadanie byłoby ok ale nie ma źródeł białka. Walnij całe jaja tam a nie samo białko II Posiłek - szacun za ten ryż w szkole. Zastąp go tylko brązowym/parboiled. Biały raczej okołotreningowo III [...]
Należy bazować na produktach jak najmniej przetworzonych. Ryż biały wśród wszystkich jest najbardziej przetworzony. Jak czasami zjesz to nic się nie stanie, ale masz jakościowo lepsze źródła węglowodanów, np parboiled, brązowy, basmati, kasza gryczana, jęczmienna, pęczak, jaglana, ziemniaki, itp.
A jak z przywieraniem do dna? Mnie to wkurzalo. Zero przywierania. Gąbka przecierasz i gotowe. Miałeś z tą opcją nie przypalania się? No i daje najtańszy ryż a wiem że ty kupowałeś parboiled
1. dodaj tłuszczu 2. j/w szynka tylko dobrej jakości 3. gdzie białko ? sok wywal ryż brązowy lub parboiled 4. ryż makaron czy kasza plus białko ...... 5. twaróg oliwa warzywa starczy
ryż brązowy w każdym supermarkecie kupisz. Jest lepszy od białego bo ma niższe ig i jest bardziej wartościowszy. Możesz także jeść parboiled. Ryż biały polecam Ci jeść w posiłku potreningowym.
gotuj w wodzie nie straci dużo ryż paraboliczny jest mniej przetworzony od białego nie skleja się i zachował więcej witamin i minerałów ma też niższe ig od bialego przed treningiem brązowy a po dałbym parboiled a w ogóle to istnieją jeszcze kasze makarony sam ryż szybko ci się znudzi pamietaj urozmaicaj Zmieniony przez - s.m.p.a. w dniu [...]
Posiłek 1 (7.00): Mleko 2% - 500 g Płatki kukurydziane - 100g wywal kukurydziane bo to kupa cukru i nic więcej mleka też za dużo(sporo laktozy). I brak białka! Daj ze 2-3 jajka, kukurydziane zamień na owsiane i mleka zmniejsz do 350ml + jakieś rodzynki,orzechy itp do owsianych dla smaku Posiłek 2 (10.00): Chleb razowy -100g Jaja kurze całe - 70g [...]
Mam w domu ryż pełnoziarnisty-brązowy-parboiled. Smaczny bardzo. Pełnoziarnisty i brązowy (osobno) też mam i każdy ma nieco inne wartości, czas gotowania i smak. A czym to się dokładnie różni to tak na prawdę nie wiem. Kuskus i bulgur pełnoziarnisty też mam. Bardzo smaczny zwłaszcza bulgur :-) Zmieniony przez - Nanit w dniu 2014-04-05 19:34:26